Etsi
  • Teatterikoulu

Jumpe mikä syksy, sano rexi!

Syyslukukaudella aloitti toimintansa yksitoista ryhmää. Vartiokylän ala-asteen väistömuuton vuoksi Vartsikan omia ryhmiä ei saatu alkamaan vielä syyslukukauden puolella, vaan ne tulevat alkamaan muuton valmistuttua tammikuussa 2020. Kaikki ryhmät harjoittelivat ahkerasti elokuun lopulta alkaen ja päättivät opintyönsä demoviikkoon, joka osui viikkoon 49.

Syksy oli kiireinen. Puotilan teatterikoulu osallistui Vartiokylässä ensimmäistä kertaa organisoituun, huiman suosion saavuttaneeseen Halloween-tapahtumaan "Kauhukuja". Teatterikoulun oppilaat olivat hahmoissaan pyörimässä Riskupuistossa ja pelottelemassa kansalaisia. Osa jakoi teatterikoulun tarjoamia karkkeja. Partiolaiset tekivätpoppareita ja kirkolta paistettiin makkaraa. Kaikki oli ilmaista. Uskalsimme odottaa paikallisten vanhempien kanssa suunniteltuun, pienimuotoiseen leikkimieliseen tapahtumaan joitain kymmeniä paikallisia, mutta sosiaalisen median ystävällisellä avustuksella paikalle löysi noin neljä ja puolisataa kansalaista. Makkaroita saatiin hakea kaupasta muutamaan kertaan lisää…

Puotilan teatterikoulu järjesti lisäksi syksyllä improvisaatiokursseja, viimeisimpänä joulukuun 1. päivä päättyneen improvisaation jatkokurssin, joka järjesti improshown tapahtuma-joulukalenterin teatterikoululla loppudemonaan. Sitä ennen keikkaili rehtori Kavaston ja näyttelijä Anna Rannan esityksellinen työpaja Kuin kissa ja koira päiväkotikiertueella. Puotilan teatterikoulun esiintyvä ryhmä Valo saattoi ensi-iltaan ensimmäisen, ensemble-työnä laaditun teatteriesityksen Timjamin matka unimaahan ja keikkaili improvisaatioshowllaan. Timjamin matka unimaahan on lapsille suunnattu, hyvän mielen musiikillinen seikkailu. Viimeisenä tekonaan ennen joulua Valo jalkautuu Puotilaan Omakotisäätiöön ja pariin muuhun helsinkiläiseen hoitolaitokseen viemään joulumieltä runojen ja laulujen muodossa 17-18.12.2019.

Syksyllä 2019 TET-harjoittelun koululla suoritti Alex ja nuoriso- ja yhteisöohjaajan tutkintonsa näyttöharjoittelun Mimosa. Kiitämme sydämellisesti ihania harjoittelijoitamme ja toivotamme heidät erittäin tervetulleiksi assisteeraamaan teatterikoululla tulevaisuudessakin!

Huikea syksy, voi pojat!! KYLLÄ!

6 katselukertaa